Sippcoat

Behandling av hela din bil

Vi vill egentligen bara en sak, ditt fordons bästa. Vill du investera i ett modernt lackskydd skall du överväga det vi erbjuder.

Med Sippcoat på ditt fordon är inte bara lacken skyddad. Allt behandlas. Lacken, glasrutor, plastdetaljer och fälgar ingår i Sippcoat. På en bil skyddas dessutom alla mindre detaljer som lister, speglar, strålkastare, bakljus, grill, spolier etc. Ingen extra kostnad, det ingår! Hur är det möjligt? Vi har bl.a en produkt som går att spruta utan att eftertorka och som sedan självhärdar.

Sippcoat är annorlunda och det har gjorts över 5000 bilar och motorcyklar de senaste åren. Bra miljöval! På ett behandlat fordon fastnar inte smuts på samma sätt. Dessutom är vattenavstötningen extra ordinär. Detta gör att man kan tvätta med skonsamma produkter och ändå få rent.

Vad är det konkret som skiljer Sippcoat mot andra produkter?

Sippcoat är härdande och inte torkande produkter. En betydande skillnad. Produkter som torkar går att lösa upp med t.ex kallavfettning. Delar av skyddet försvinner och avrinningen påverkas. Sippcoat som härdar på ytan nöts istället ner med tiden tills lacktopparna tränger igenom och bromsar vattnet. Avrinningen blir sämre. Men, då har det gått c:a två år vid normal bilkörning, och det är dags för en återbehandling och bättra på skyddet igen. I samband med detta återställs lacken igen med ny polering för fin yta i två år till. Produktens namn tidigare var Swedecoat men godkändes inte av PRV pga. det var för likt ett annat namn dock i en helt annan bransch. Därför finns historik sedan många år på produkten.

 Sippcoat är en förkortning av Swedish Innovative Paint Protect Coating och är varumärkesskyddad av PRV.

Sippcoat är baserad på kemiresistenta hartser av polymer. Produkten är mycket motståndskraftig mot avfettningsmedel baserat på petroleum och alkaliska tvättmedel under ph värde 12. Detta gör att lackskyddet sitter kvar efter tvätt med kraftiga produkter utan att avrinningen blir sämre. UV-ljus, surt nedfall, salt föroreningar, asfalt och oxidation kan inte angripa en behandlad yta på samma sätt som en obehandlad. Vi garanterar en bra avrinning under två år och erbjuder totalt en 6-årig systemgaranti.

Välkommen till Farrarus med ditt fordon och låt oss överträffa dina förväntningar

.
Kontakta oss för konsultation och tidsbokning.